Salon Bloom

114m2

Ruim vijf jaar geleden nam Shirley één van de vestigingen van Kapsalon Bibob over van de toenmalige eigenaar Eddy van der Ster. “Nog steeds vind ik het een enorme eer dat ik de kans heb gekregen de salon in Muziekwijk over te nemen. Na het voortzetten van zijn levenswerk was het voor mij nu tijd om mijn eigen koers te gaan varen. Daarom wilde ik dolgraag een tweede vestiging openen. Eentje waar ik helemaal mijn eigen stempel op kon drukken. Die droom had ik al jaren.”

Om een salon te creëren die aan al haar wensen voldeed, ging de Almeerse zich oriënteren op een goede interieurontwerper. “Ik ben bij verschillende bedrijven geweest, maar bij Guy Sarlemijn Design kreeg ik direct een goed gevoel. Guy kwam met creatieve ideeën en kon me echt helpen met een totaalconcept. Ik wilde een salon met een luxe én warme uitstraling, waar de klanten het gezellig vinden om te komen en waar kwaliteit voorop staat. Ik wilde echt wat anders dan anderen. Guy begreep mij.”

Shirley legde haar wensenlijstje bij de interieurspecialist in Strijen neer. “Ik had al helemaal een plaatje in mijn hoofd. Zo was een van mijn wensen een visgraatvloer. ‘Je wilt toch iets anders dan anderen?’, vroeg Guy mij. Hij overtuigde me dat ik dan zeker niet voor zo’n dessin moest kiezen en adviseerde een PVC-vloer met een speels hexagon-motief in de kleur donkerbruin. Ik had het niet kunnen bedenken, maar ik ben er zó blij mee. Het is een echte eyecatcher geworden. Supermooi!” Aan veel dingen in de salon is volgens Shirley te zien dat Guy buiten de lijntjes durft te kleuren. “Dat past helemaal bij mij.” Zo is een andere blikvanger in de salon een groene wand met glimmende houten planken. Alle producten die te koop zijn, kun je er vinden. Ook de balie – eigenlijk meer een dressoir – staat voor de groene muur. “Onze klanten kunnen zelf producten pakken en bekijken. Op deze manier worden ze nieuwsgierig gemaakt en getriggerd. We zien dat het werkt, want de productverkoop is zeker gestegen.”

De luxe uitstraling waar Shirley haar zinnen op had gezet, is gecreëerd met materiaal- en kleurgebruik. In Salon Bloom is de koffiekast bronskleurig en ook in de kapunit overheerst brons met zwart. De balie is met zwart hout bekleed en de barberhoek is overwegend donker. Boven de tafel hangen grote, gouden lichtbollen. Het open plafond is zwart gespoten, terwijl er nog zichtbare metalen buizen lopen. Op meerdere wanden prijkt vinylbehang met de prachtigste motieven. “Verder heeft Guy een gaaf lichtplan uitgewerkt. Goed zicht is belangrijk om de juiste kleuren te zien. In de wachthoek draagt het licht juist weer bij aan de gezellige sfeer.”
Shirley vertelt verder: “In het pand staan een aantal grote, stalen kolommen, die we niet mochten slopen. Daarom hebben we ze maar omarmd. Die eer komt Guy toe, want hij heeft het erg mooi gedaan. Zo heeft hij bijvoorbeeld één kolom in de garderobe weggewerkt.” De eigen kantoorruimte, kantine, waslounge en chemiehoek zijn ook allemaal verwezenlijkt. “En de wijnkast staat in de herenhoek, naast het bier”, zegt de onderneemster vol trots. “Aan het eind van de dag is het heerlijk om onze klanten een lekker drankje aan te kunnen bieden.”

Zelfs aan de andere kant van Almere heb ik al eens gehoord dat er in Duin nu zo’n mooie salon zit. Dat is toch gaaf? Het gaat boven verwachting goed. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik met Guy in zee ben gegaan. Hij durft out of the box te denken en bovenal is het een hele fijne vent om mee samen te werken. Hij schakelt snel, heeft veel ervaring en enorm veel verstand van de branche.”

Get The Look

Dormeuse long all black

2.495,00 View product

Blackbird Barbers Chair

1.149,00 View product

Blake Styling Chair Textured Black

500,00590,00 View product

Black Saddle Salon Stool

169,00 View product

Barbara barchair

199,00 View product

Maak een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek door te drukken op de knop hieronder.

Plan een intake